Potrzebuję nagrać przedstawienie w szkole córki. Problem w tym, że trwa ono około 1 godziny, a aparaty które posiadam (E-M10 i E-M1 II) nagrywają klip 29 minutowy. Czy jest jakaś możliwość obejść to ograniczenie czasowe?
Potrzebuję nagrać przedstawienie w szkole córki. Problem w tym, że trwa ono około 1 godziny, a aparaty które posiadam (E-M10 i E-M1 II) nagrywają klip 29 minutowy. Czy jest jakaś możliwość obejść to ograniczenie czasowe?
W oficjalnym sofcie chyba nie. Podziękuj madralom ustalającym stawki cła/ akcyzy- na aparaty fotograficzne jest wyższe niż na kamery.
Jak masz dwa aparaty, nagrasz na zakładkę i tyle
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra
To jest pewien problem..., tak można by po tych powiedzmy 28 minutach samemu zastopować film i zaraz po chwili włączyć nagrywanie ponownie. Później w programie połączyć te 2 części w jeden klip. Sam tak często robię łącząc akurat krótsze filmiki (2 czy tam 3 minutowe) z jakichś spotkań rodzinnych w jeden filmik przy okazji przykładowo zmieniam format na trochę bardziej skompresowany np. na mp4.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Można też inaczej: programowalny wężyk, który automatycznie włączy nagrywanie chwilę po tym, jak się wyłączy. Żeby nie mieć 'dziury' robimy na 2 aparaty z przesunięciem w czasie i jest idealnie, ino 2 wężyki sterujące potrzebne. Widziałem coś takiego w praktyce (z lustrzankami Canona, ale to niewiele zmienia) i działało zaskakująco dobrze. Trzeba tylko dobrać odpowiedni wężyk i tu już nie pomogę, bo rynku nie znam.