PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe Photoshop CS2 - Za darmo

eFiX
7.01.13, 17:49
.. i nie tylko. własciwie, to cały pakiet Creative Suite, czyli indesign, etc.

http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads (http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads)

Wymagane konto adobe.com. po zalogowaniu dostajemy dostep do plików i kluczy seryjnych :)

LuiN
7.01.13, 18:06
Właśnie miałem to tu puszczać. Wielkie święto w świecie cyfrowym:)

Saboor
7.01.13, 18:12
.. i nie tylko. własciwie, to cały pakiet Creative Suite, czyli indesign, etc.

http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads (http://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads)

Wymagane konto adobe.com. po zalogowaniu dostajemy dostep do plików i kluczy seryjnych :)
Fajnie.
Dzięks

fret
7.01.13, 18:13
musze trochę rozdać, ale pewnie i tak reputacja Ci podskoczy :)

strOOs
7.01.13, 18:13
No, to wróce do domu i pobieram :)

Aero2 by mnie chyba wyśmiało ... ;)

grizz
7.01.13, 18:22
CHyba nie do końca za darmo... http://antyweb.pl/adobe-photoshop-cs2-za-darmo-na-windowsa-i-osx/

strOOs
7.01.13, 18:28
O właśnie.

Czyli dla wyjaśnienia: to nie jest darmowa tylko zostały wyłączone serwery licencyjne dla CS2/CS3, więc to są downloady dla osób, które kupiły już CS2/CS3 i mają do nich licencje.

W najlepszej możliwej opcji Adobe zgodzi się na użytek domowy - bo wg polskiego prawa jak program jest dostępny legalnie to pobrać go można. Użytek komercyjny na 99.99% nie wchodzi w grę.

Może to być też dobry krok marketingowy - wiele osób nie używało PS, bo jest drogi. Jak się tu w CS2/CS3 przyzwyczają to może kupią nowsze ;)

RobertW3D
7.01.13, 20:18
We're sorry, the site area you've requested is unavailable. Please try again later.
:(

nightelf
7.01.13, 20:19
Setki ludzi się rzuciło to im serwery padły.

jarek_gd
7.01.13, 20:35
Ale to działa. Do każdej aplikacji podają numer seryjny.

eFiX
7.01.13, 20:39
Działa, i pozwala zarejestrować program na koncie Adobe. Niestety, po tym co wkleił grizz, sam mam pewne wątpliwości no ale cóż...

grizz
7.01.13, 20:43
http://forums.adobe.com/message/4972456#4972456 - wyglada, że jest ok.

eFiX
7.01.13, 20:43
CHyba nie do końca za darmo... http://antyweb.pl/adobe-photoshop-cs2-za-darmo-na-windowsa-i-osx/

"Aktualizacja 2: Adobe jest świadome udostępnienia wszystkim posiadaczom dostępu do kluczy do pakietu CS2, jak samo komentuje (http://forums.adobe.com/message/4972456#4972456) tą sytuację: „Prosimy też pamiętać, że pakiet ten nie będzie w pełni funkcjonalny na najnowszych systemach operacyjnych”.(dzięki @Tehnik)! Wszystko wskazuje więc na to, że każdy użytkownik z Adobe ID może korzystać z pakietu CS2."

Tak więc podsumowując, Piekny prezent dla osób które nie potrzebują "najnowszego" photoshopa. Doskonała opcja do legalnej nauki, i pracy ze zdjęciami. Bo pomijając trochę fajerwerków, CS2 jest tak samo funkcjonalna jak CS3,4,5...

And.N
7.01.13, 20:57
....Tak więc podsumowując, Piekny prezent dla osób które nie potrzebują "najnowszego" photoshopa. Doskonała opcja do legalnej nauki, i pracy ze zdjęciami. Bo pomijając trochę fajerwerków, CS2 jest tak samo funkcjonalna jak CS3,4,5...
Szkoda tylko, że jak na razie strona nie działa i obawiam się, że jutro już może ten prezent nie być dostępny...

eFiX
7.01.13, 21:09
Jeśli posiadasz konto Adobe, i podczas instalacji programu podasz klucz plus mail do którego jest przypięty profil Adobe, mogę Ci podać link do mirrorów.
Kiedy podasz prawidłowego maila, produkty zostaną podpięte pod Twoje konto Adobe.
78318

geo
7.01.13, 21:20
taam ma konto ale wykasowałem meile z serial number z lightroomem 3.0 a history order jest na 30 dni.... zaraz się wpienię

luc4s
7.01.13, 21:21
Ja zdążyłem pobrać sobie kody, ale nie wszystko ściągnęłem :( Ma ktoś linki może bezpośrednie do plików na serwerze?

[EDIT[ już mam, dzięki eFIX

eFiX
7.01.13, 21:25
Geo, ale przy instalacji jak rejestrujesz się, to automatycznie powinno Ci przypisać klucz do konto... (?)

luc4s
7.01.13, 21:35
Geo, ale przy instalacji jak rejestrujesz się, to automatycznie powinno Ci przypisać klucz do konto... (?)

Nie przypisze, bo każdy ma takie same kluczyki ;)

irek50
7.01.13, 21:35

No to jak? Dają cały CS2 za darmo czy tylko update?--mnie to osobiście nie interesuje, ale dla nowych adeptów foto to byłby szok ...

eFiX
7.01.13, 21:40
luc4s, a popatrz na załacznik wyżej... Pozatym pisałem do Geo odnośnie Lightrooma 3.

Mirek54
7.01.13, 21:44
No to jak? Dają cały CS2 za darmo czy tylko update?--mnie to osobiście nie interesuje, ale dla nowych adeptów foto to byłby szok ...

Sie boje, ze szokiem moze byc cyferka w ACR i wiadomosc,ze nie otwiera on pliku.Wszak mlodzi adepci tworza puszkami co je co najmniej CS5 z odpowiednia wersja ACR otwiera

And.N
7.01.13, 21:50
Sie boje, ze szokiem moze byc cyferka w ACR i wiadomosc,ze nie otwiera on pliku.Wszak mlodzi adepci tworza puszkami co je co najmniej CS5 z odpowiednia wersja ACR otwiera
Mirek to jest najmniejszy problem. Można kupić Lightroom4 do RAW-ów. Nie jest taki drogi i ma wszystko co najnowszy ACR. Zresztą można i darmowym czy dedykowanym do danej puszki RAW-a wstępnie obrobić.

eFiX
7.01.13, 21:50
Mirku, jest jescze cos takiego jak DNG, i acr z cs2 otworzy nawet i pliki z D4 :)
Pozatym gdyby nie fakt ze mam kupną wersję, to wolalbym darmowego CS2 + lightrooma 4 kupić niż CS6 kupić...

luc4s
7.01.13, 21:51

Zawsze można kupić do wołania RAWów dużo tańszego Lightrooma, a resztę robić w CS2.

Mirek54
7.01.13, 21:56
Ja mialem na mysli nowych adeptow.Ci co wiedza o DNG konwertuja to i Ip potrafia podmienic na petle:mrgreen::mrgreen:.
kurde D iles tam i CS2 toz to nie pasuje. To tak jak do samolotu w biznes klasie z reklamowka z Lidl-a.
Tak tylko se pisze o tym i o tamtym.

eFiX
7.01.13, 22:20
Myślę ze to co wkleiłem na początku jest po prostu oferowane do osób które nigdy nie miały ochoty na korzystanie z roznego rodzaju yyy, witaminek, z różnych powodów.

Pozatym w tym momencie CS2 trafi pod strzechy na równi z gimpem ktorego "glownym" atutem była od zawsze cena. A osoba, która się nauczy obsługi cs2, zawsze stwarza jakąś szansę na nowego klienta.

Moominek
7.01.13, 22:30
Heh, no i dalej nie wiem czy to legal czy nie. Do użytku domowego oczywiście. Rzuciłbym wtedy w diabły PSE10 bo tu ni ma szybkiej maski i kanałów...

skinny500
7.01.13, 22:40
Założyłem identyczny temat 9 minut wcześniej niż ten, ale to mój został usunięty i posty z niego, a nie duplikat. To się nazywa kreatywna moderacja :). Co do głównego wątku, to myślę że nie ma co gdybać. Z tego co widziałem wcześniej, Adobe zaprzeczało, że każdy może tego używać. Pozostaje czekać na oficjalne info, a nie tylko notki na forum, bo póki co chyba sami nie wiedzą co robić.

eFiX
7.01.13, 22:46
Moze dla tego, że tutaj sie rozwineła dyskusja? gdzie go załozyłes? bo nie widziałem go jak zakładałem ten temat.

Saboor
7.01.13, 22:54
Zawsze można kupić do wołania RAWów dużo tańszego Lightrooma, a resztę robić w CS2.
No i to jest super duet, LR 4,3 + CS2.

turbol
7.01.13, 22:56
Tu łatwiej się dostać :wink: https://docs.google.com/document/d/1woD1x4CzokSxRsTaNU4K0nH7n0GAUSkXmwyfWAjLXu0/preview?sle=true&pli=1

luc4s
7.01.13, 22:58
Założyłem identyczny temat 9 minut wcześniej niż ten, ale to mój został usunięty i posty z niego, a nie duplikat. To się nazywa kreatywna moderacja :).łem wcześniej, Adobe zaprzeczało, że każdy może tego używać. Pozostaje czekać na oficjalne info, a nie tylko notki na forum, bo póki co chyba sami nie wiedzą co robić.

No i co z tego, że założyłeś wcześniej, skoro nikt tam poza jedną osobą i mną nie pisał? Trochę mi takie zachowanie piaskownicą brzmi: "Mamo, bo on mi zabrał grabki"

irek50
7.01.13, 22:59
Ja mialem na mysli nowych adeptow.Ci co wiedza o DNG konwertuja to i Ip potrafia podmienic na petle:mrgreen::mrgreen:.
kurde D iles tam i CS2 toz to nie pasuje. To tak jak do samolotu w biznes klasie z reklamowka z Lidl-a.
Tak tylko se pisze o tym i o tamtym.
-----
Pytam się Ciebie czy dają za darmo CS2? Ja w firmie obecnie nie mogę tego ściągać na próbę, gdyż korzystam na Starówce w Zamościu z takiego gówna darmowego (w domu sprawdzę na normalnym internecie)... Sprawa rawów jest bez sensu... Nie przy tych numerach Photoshopa...Właściwie do dobrej obróbki wystarcza Elements 2 , a Rawy (Orfy Olymusa) można zrobić w innym programie ... Jednak pełnię swobody daje mi CS4 (Przy CS5 musiałbym zmienić sprzęt)

eFiX
7.01.13, 23:22
Ja uzywam normalnie CS3, i nie widze powodu do zmiany na 5 lub 6. miałem triale zainstalowane, i jakos... nie widze o co tyle szumu.
A zakup cs5 albo 6 zeby mi acr nowy chodził jest bez sensu.

irek50
7.01.13, 23:32
Ja uzywam normalnie CS3, i nie widze powodu do zmiany na 5 lub 6. miałem triale zainstalowane, i jakos... nie widze o co tyle szumu.
A zakup cs5 albo 6 zeby mi acr nowy chodził jest bez sensu.
--------------
Nie każdego stać (albo ma inne wydatki) na legalny nawet CS2 . Jasne , że te wyższe numery to fanaberie, ale przy drogim nowym sprzęcie są jednak lepsze... Niższe numery photoshopa nie pazwalają instalować uaktualnień do wywoływania rawów z nowszych aparatów...

Mirek54
7.01.13, 23:41
Irek.Juz kupno drogiego aparatu i gamy szkiel dla kogos kto po sumie foteczki robi okazjonalnie to juz fanaberia.No ale jak to tak do Egiptu z malpka toz to nie wypada.

Saboor
7.01.13, 23:44
Irek.Juz kupno drogiego aparatu i gamy szkiel dla kogos kto po sumie foteczki robi okazjonalnie to juz fanaberia.No ale jak to tak do Egiptu z malpka toz to nie wypada.
Nie lubię małpów. :evil:

LuiN
7.01.13, 23:46
Nie ma co się ekscytować póki co - Apple na swoim forum napisało, że licencja jest ważna tylko jeśli ktoś wcześniej kupił CS2 czy pozostałe udostępnione aplikacje.

Być może jeszcze zmienią politykę, bo o Adobe stało się nagle bardzo głośno i może wyjść z tego niezły smrotek negatywnie działający na wizerunek firmy.

eFiX
7.01.13, 23:47
Zaryzykowałbym stwierdzeniem, ze wiekszosc ludzi i tak nie jest w stanie wykorzystac nawet 20% mozliwosci jakie daje CS2, a co dopiero CS5 czy 6. Jedyny plus nowych shopów to ACR, ktory radzi sobie z plikami o niebo lepiej. Ale do wywoływania mozna kupic za duzo mniejsze pieniadze LR'a, C1 albo cos innego.

RobertW3D
7.01.13, 23:49
Tu łatwiej się dostać :wink: https://docs.google.com/document/d/1woD1x4CzokSxRsTaNU4K0nH7n0GAUSkXmwyfWAjLXu0/preview?sle=true&pli=1

To jak to w końcu jest - jeżeli pobiorę instalki z kluczami, które są tam podane i podam mój mail do adobe id, to przypisze mi go do konta?
Dzięki z góry za wyjaśnienie :)

strOOs
7.01.13, 23:56
No, i świąt nie będzie :)

http://www.forbes.com/sites/adriankingsleyhughes/2013/01/07/download-adobe-cs2-applications-for-free/

Licencja, tak jak już pisałem wcześniej, tylko dla dotychczasowych posiadaczy pakietu.

irek50
7.01.13, 23:56
Więc mi chodzi o to, że czasem uczę ludzi w PS i dał bym im namiary na darmowy PS... Sam mam to co mam ... Jednak ten wątek to chyba zmyłka?

Saboor
8.01.13, 00:18
Więc mi chodzi o to, że czasem uczę ludzi w PS i dał bym im namiary na darmowy PS... Sam mam to co mam ... Jednak ten wątek to chyba zmyłka?
Poczekajmy, aż kwestia licencji zostanie wyjaśniona.

strOOs
8.01.13, 00:31
Poczekajmy, aż kwestia licencji zostanie wyjaśniona.

Już dawałem link do forbes'a. Nie ma licencji dla osób, które nie kupiły wcześniej BOX'a.

Ci, którzy pobiorą, pobierają oprogramowanie bez licencji - taki torrent tylko w inny sposób ;)

eFiX
8.01.13, 00:37
Sprawa nie jest do końca wyjasniona, bo co z ludzmi ktorzy sciagneli, zarejestrowali itd.

[AKTUALIZACJA 5]

Informacja dla tych, którzy zaczęli się obawiać, ze przez pobranie pakietu właśnie sobie narobili kłopotów. Terri Stone z Adobe napisał:

Nie sądzę, żeby były podstaw do obaw, iz Adobe zacznie Cię ścigać, union_bug (użytkownik wyraził wątpliwość, czy spotkają go jakieś konsekwencje za pobranie pakietu - dop. PP)
W momencie, kiedy nasi dyrektorzy będą mieli przygotowane oficjalne oświadczenie, ja lub inny pracownik Adobe napiszemy o tym.

Jak wiadomo, nie mozna "odpiąć" od konta zarejestrowanego produktu, przynajmniej nie bez pomocy Adobe.
Ciekawe, czy "rozlane mleko" przekują w marketingowy sukces (chociaz to juz sie stało, w sumie to wiadomosc dnia na wszytkich portalach, a wiadomo, ze nie wazne jak, byle mówić) czy lekka porażkę.
Fajnie by bylo, gdyby udostepnili jednak CS2 z zastrzezeniem np od komercyjnego użytku. Ten soft ma jednak 8 lat jakby nie patrzec, i nie jest oficjalnie wspierany :)...

Ciekawe.
Swoją droga, przepraszam za mylący watek, ale ciezko mi aż tak dokładnie sprawdzać wszystkie informacje, szczególnie ze powoływałem sie na dość "legalne" źródło, czyli c.net (a nie np pudelka)

strOOs
8.01.13, 00:42
Sprawa nie jest do końca wyjasniona, bo co z ludzmi ktorzy sciagneli, zarejestrowali itd.

Jedyne co mogą zrobić to dać wszystkim licencję non-profit żeby wyjść z twarzą.

Nie stracą, bo każdy kto się nauczy CS2 będzie chciał "więcej" i w końcu kupi :)

eFiX
8.01.13, 00:45
Dokładnie o tym mówię strOOs. Licencja niekomercyjna, a wiadomo, ze uzytkownik nauczony softu daje jakies szanse na nowego klienta. Tak od lat działa MSDNAA*, czyli darmowe windowsy i pakiety programistyczne (visual studio) dla wszytkich studentów kierunków informatycznych (i chyba nie tylko, ale tego nie wiem). Adobe tez ma taki program ale jednak program trzeba kupić, nie lezy za darmo na serwerze Adobe.

*http://pl.wikipedia.org/wiki/MSDN_Academic_Alliance

luc4s
8.01.13, 00:51
Ceny wersji edu są całkiem znośne: http://graficzne.pl/index.php?k201,adobe-student-and-teacher

No i Adobe pozwala na używanie takich wersji komercyjnie.

eFiX
8.01.13, 00:59
Tak jeszcze w temacie... hahahahah
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151236173938871&set=a.468676338870.259016.305115773870&type=1&theater

strOOs
8.01.13, 10:29
Jak na razie u mnie śmiga. Dzięki za linka

Tu nie chodzi czy śmiga czy nie - chodzi o to czy licencję masz żeby śmigało.

Z torrentów też śmiga, a licencji nie ma.

klikacz
8.01.13, 10:45

No to kasuję

irek50
8.01.13, 10:45

----------------
Właśnie --chodzi o to, czy użytkowanie jest legalne szczególnie do użytku komercyjnego... Bez komercyjnego też by się wielu osobom przydała taka darmocha ...

strOOs
8.01.13, 10:52
No to kasuję

Poczekaj na decyzję Adobe - w pierwszym "rzucie" dali to ludziom, którzy już mieli licencję na CS2 (zamknęli stare serwery aktywacji i musieli to jakoś naprawić).

Teraz czekamy czy dadzą za free wszystkim i zrobią sobie dobry PR :)

LuiN
8.01.13, 11:03
Póki co po zdjęciu strony do pobierania plików, znów strona się pojawiła. Bład czy nie - Adobe coś tam sobie grzebie.
PS CS2 to demon szybkości względem PS Elements 11, nie wspominając o znacznie większych możliwościach. Niechętnie się z nim rozstanę.

RobertW3D
8.01.13, 11:21
Póki co po zdjęciu strony do pobierania plików, znów strona się pojawiła. Bład czy nie - Adobe coś tam sobie grzebie.
PS CS2 to demon szybkości względem PS Elements 11, nie wspominając o znacznie większych możliwościach. Niechętnie się z nim rozstanę.

Strona działa, ale nie da się dodać S/N'a do konta Adobe :(

LuiN
8.01.13, 11:24
Strona działa, ale nie da się dodać S/N'a do konta Adobe :(

Koleżanka wszystko dziś sobie pobrała bez problemu. Mi udało się jeszcze wczoraj.

MaciekMG
8.01.13, 11:53
Ściągnąłem i zainstalowałem Photoshop CS2 ze strony nie tworząc ani nie uaktywniając konta Adobe, S/N wpisałem z tabeli (1045-1412-5685-1654-6343-1431). Działa.

RobertW3D
8.01.13, 12:22
Ściągnąłem i zainstalowałem Photoshop CS2 ze strony nie tworząc ani nie uaktywniając konta Adobe, S/N wpisałem z tabeli (1045-1412-5685-1654-6343-1431). Działa.

Ale mi chodzi o ten ostatni krok - legalizacyjny - gdy chcę dodać np PS CS2 do listy posiadanych produktów Adobe i wpisuję S/N ze strony, to wyrzuca mi, że jest nieprawidłowy.
Na wszelki wypadek interesujące mnie instalki pobrałem a klucze zapisałem - ciekawe co ostatecznie z tego wyjdzie ... ?

Mirek54
8.01.13, 12:32
Sluchajcie.A czy musze koniecznie rejestrowac w Adobe??. Czy jesli nie zarejestruje Olympusa jako posiadany produkt albo program od niego to uzywam aparatu, programu nielegalnie?? Kupilem, wpisalem nr -dziala.A nie chce od nich zadnego wspierania i nic, dzialam na ich programie ale zadnego kolesistwa mi nie potrzeba, zadnego wspierania.

CzaRmaX
8.01.13, 12:35
Sluchajcie.A czy musze koniecznie rejestrowac w Adobe??. Czy jesli nie zarejestruje Olympusa jako posiadany produkt albo program od niego to uzywam aparatu, programu nielegalnie?? Kupilem, wpisalem nr -dziala.A nie chce od nich zadnego wspierania i nic, dzialam na ich programie ale zadnego kolesistwa mi nie potrzeba, zadnego wspierania.

Szkoda, że tak z zonami nie można :D

Mirek54
8.01.13, 12:44
Szkoda, że tak z zonami nie można :D

Jak nie mozna. Mozna. Musisz konkretnie pogadac. Albo kolesie albo Ty. W koncu niech sie zdecyduje, ile bedziesz to jeszcze znosic.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

MaciekMG
8.01.13, 12:45
Tzn. kupić, wpisać swój numerek i używać do woli? Ryzykujesz, że pojawi się pod drzwiami parafialna kontrola antydopingowa...

RobertW3D
8.01.13, 12:50

Mirku, ale w przypadku softu to inna bajka. Jako "dobro niematerialne" musisz mieć jakikolwiek dowód zakupu - nie wiem jak to jest teraz ale kiedyś chyba trzeba było mieć przynajmniej 2 z: nośnik/pudełko/instrukcja/paragon/faktura. Teraz nawet gdy kupujesz instalkę z netu, to masz przynajmniej mailowe potwierdzenie.

Mirek54
8.01.13, 13:01
Mirku, ale w przypadku softu to inna bajka. Jako "dobro niematerialne" musisz mieć jakikolwiek dowód zakupu - nie wiem jak to jest teraz ale kiedyś chyba trzeba było mieć przynajmniej 2 z: nośnik/pudełko/instrukcja/paragon/faktura. Teraz nawet gdy kupujesz instalkę z netu, to masz przynajmniej mailowe potwierdzenie.
Taak? A co w przypadku jak zadzwonisz do serwisu z problemem,ze instalka nie dziala,kupiles w zeszlym miesiacu, nr ktory wbijasz z pudelka jest juz dawno uzywany,..po prostu kicha.Przyjedzie gosciu z serwisu,wrzuci klona ze swojego lapka,wpisze nr,reke uscisnie i pojedzie. Program dziala.Teraz masz program co dzala na kompie z calkiem innym nr. niz ten ktory kupiles.Uzywasz go nielegalnie???
Dobrze zrobiona instalka sama rozpoznaje czy jest to dobry nr czy nie i umozliwia dalsza instalacje.A rejestracja to nie jest legalizacja softu.To tak jak u nas na forum, zeby pisac musisz nalezesc do spolecznosci.Nie jest to wymagane przy czytaniu.
Czy przed zaakceptowaniem(zafajeczkowaniem) wyczytales w Eula,ze wymagana jest rejestracja na stronie produktu???A ilu to czyta:mrgreen::mrgreen:

anmael
8.01.13, 13:30
Chyba jednak nie do końca za darmo :)
http://www.fotomaniak.pl/64827/photoshop-za-darmo/

RobertW3D
8.01.13, 13:40
Chyba jednak nie do końca za darmo :)
http://www.fotomaniak.pl/64827/photoshop-za-darmo/

A miało być tak pięknie ...
Ale ja wiedziałem, że tak będzie ;)

henry1
8.01.13, 13:42
Ściągnąłem wszystko co tam było, zobaczymy co z tego wyniknie. :-D

goldiesr
8.01.13, 13:42
A miało być tak pięknie :)
Sent from my Lumia 710 using Board Express

CzaRmaX
8.01.13, 13:55
Wcale się temu nie dziwię i wiedziałem, że tak będzie. Oni są bardzo pazerną firmą :). Oni tak samo działają jak Allegro bo jakby nie patrzeć mają pewnego rodzaju monopol i klientów w pupie - NIECH KLIENCI PŁACĄ tyle ile maksymalnie da się z nich złupić :). Dobrze wiedzieli co robią i było to zaplanowane pewnie z premedytacją a teraz głupa rżną bo co nie mają tam telefonów i do prezesów w krytycznej sytuacji nie można się dodzwonić aby ustalić co i jak? Wiedzieli, że wiele osób ściągnie, zapozna się i może kupi nowy program już legalny a jak będą łaskawi to może dla tych co ściągnęli dadzą jakąś promocję na licencję przykładowo za 100 zł bo wtedy każdy kupi aby mieć a oni coś jeszcze na tym zarobią bo jakby nie patrzeć CS2 trochę lat ma ale do większości zadań nadal dobrze się nadaje :)

---------- Post dodany o 12:55 ---------- Poprzedni post był o 12:53 ----------

Jak nie mozna. Mozna. Musisz konkretnie pogadac. Albo kolesie albo Ty. W koncu niech sie zdecyduje, ile bedziesz to jeszcze znosic.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

To z własnych doświadczeń hehe :-P ;) :D:D:D:D

klikacz
8.01.13, 14:05
A ja bym to tak podsumowała. Wczoraj na stronie banku pojawiła się informacja, że dla klientów banku podają kod do wypłacenia sobie dolara. Wszyscy sobie wypłacili. A dzisiaj bank zmienia zdanie i na stronie banku podaje informację, że trzeba tego dolara oddać. Mogli myśleć wczoraj, zamiast odkręcać sprawę i udawać głupa dzisiaj.

CzaRmaX
8.01.13, 14:09
Tu jest trochę inaczej. Za nic nie płaciłaś ściągając pliki i nikt Cię za to pewnie ścigać nie będzie ale jest pole do tego aby zarobić więcej przez to co opisałem wyżej no i reklama poszła w świat :)

To wszystko było obliczone na dodatkowe dochody. Jak jest pomyłka to działa się natychmiast a nie czeka z czymś ponad 24H tym bardziej, że w USA była inna pora niż u nas no i telefony mają ,maile mają i kilkunastu dyrektorów odpowiedzialnych decyzyjnie mogących zaraz powiedzieć TAK lub NIE a przecież wszystkich na raz AMBA nie wcięła :)

Reedmooley
8.01.13, 14:15
Tylko widzisz, w tamtym systemie prawnym, jak coś nie jest wyraźnie zabronione,napisane w 20 miejscach i to czcionką na pół ekranu, to wolno to robić, i teraz muszą rozkminić czy chce im się procesować z ludźmi którzy mogą ewentualnie pójść na udry i wytoczyć proces-a takich w US nie zabraknie.

Saboor
8.01.13, 14:15
A miało być tak pięknie :)
Sent from my Lumia 710 using Board Express

Dobra Leszcze, ;-)
Dzwoniłem i wszystko wiem(jestem genialny), wygląda to tak:

Jeżeli ktoś miał CS2 może pobrać nieskończenie wiele CS2 i używać komercyjnie
Jeżeli ktoś ma konto Adobe i posiada inny produkt(CS5, CS6) może pobrać i używać nie komercyjnie
Każda pobrana licencja CS2 przy założeniu, że pobierający posiada konto Adobe jest legalna, lecz niekomercyjna

Ania ***** Adobe Obsługa Klienta

Reedmooley
8.01.13, 14:17
Saboor- i zepsułeś zabawe no.... :D

Saboor
8.01.13, 14:24
Saboor- i zepsułeś zabawe no.... :D
Oj tam, oj tam Reedmooley, tu już serca zaczynały za szybko bić, trza ludziom pomagać, nie? :-P

Jaack
8.01.13, 14:27
Dobra Leszcze, ;-)
Dzwoniłem i wszystko wiem(jestem genialny), wygląda to tak:

Jeżeli ktoś miał CS2 może pobrać nieskończenie wiele CS2 i używać komercyjnie
Jeżeli ktoś ma konto Adobe i posiada inny produkt(CS5, CS6) może pobrać i używać nie komercyjnie
Każda pobrana licencja CS2 przy założeniu, że pobierający posiada konto Adobe jest legalna, lecz niekomercyjna
Ania ***** Adobe Obsługa Klienta

Dobra robota, w końcu znalazł się jeden odważny co za słuchawkę chwycił ;-)

Proponuję zmianę w TWA, zamiast Egzekutor TWA, proponuje mianować Saboora Naczelnym Informatorem (wywiadowcą) TWA

zasługę tę wyceniam na +100

CzaRmaX
8.01.13, 14:29
Reedmooley to zależy co jest w licencji napisane a to chyba czyta tylko 1% użytkowników ;) :)

Czy w pkt. 3 licencja z pobraniem jest jednoznaczna czy tylko chodzi o licencję do tego co już się ma?

Saboor
8.01.13, 14:41
Reedmooley to zależy co jest w licencji napisane a to chyba czyta tylko 1% użytkowników ;) :)

Czy w pkt. 3 licencja z pobraniem jest jednoznaczna czy tylko chodzi o licencję do tego co już się ma?
Jeszcze raz: jeżeli Masz/Miałeś(abgejdowałeś) CS2 i teraz pobierasz CS2 numer seryjny daje Ci w pełni komercyjną wersję tejże CS2-ki.
Jeżeli tylko konto Adobe tylko do domciu bez komerchy.

CzaRmaX
8.01.13, 14:45
Tyczy się to też kont założonych teraz? Bo pewnie wiele osób dopiero teraz pozakładało.

RobertW3D
8.01.13, 15:04
[CENTER]Dobra Leszcze, ;-)

Ale nie można tych kluczy dodać do konta Adobe co by ją zalegalizować :(

Saboor
8.01.13, 15:17
Tyczy się to też kont założonych teraz? Bo pewnie wiele osób dopiero teraz pozakładało.
Tak, ale niekomercyjnie.

Mirek54
8.01.13, 15:44
Chcesz seksu?
Tak,ale nie na golasa,i nie znosze dotykania:mrgreen::mrgreen:

Saboor
8.01.13, 15:48
Masz konto Adobe?

hades
8.01.13, 16:17

Zaklinanie rzeczywistości chyba nic nie da. To co zostało upublicznione, choć kusi by uznać za legalne, legalne jest tylko dla tych, którzy posiadają licencje na ten pakiet. Adobe wiedziało co robi. Jaki jest efekt? Może spodziewali się tego, a może nie. To jedynie domysły. Na pewno mają darmową prasę w każdym zakątku internetu.

---------- Post dodany o 15:17 ---------- Poprzedni post był o 15:06 ----------

Wcale się temu nie dziwię i wiedziałem, że tak będzie. Oni są bardzo pazerną firmą :). Oni tak samo działają jak Allegro bo jakby nie patrzeć mają pewnego rodzaju monopol i klientów w pupie - NIECH KLIENCI PŁACĄ tyle ile maksymalnie da się z nich złupić :).

Mają monopol? Jest tyle oprogramowania graficznego na rynku, nikt pod karabinem nie trzyma. Inna sprawa, że PS obrósł książkami, tutorialami i legendą, że "tego to bez PS-a nie da się zrobić". Ale czy można mieć pretensje do firmy, że robi na tyle użyteczny software, że ludzie chcą go używać, a nawet przekonują do tego innych?

Na marginesie. Każda firma jest pazerna bo chce pieniądze za swoje produkty/usługi, w dodatku zwykle jest za dużo zdaniem klientów ;).

henry1
8.01.13, 16:25
Nie mam konta Adobe, nie mam ich produktów, za wyjątkiem Acrobat Reader, z tego wynika, że po instalacji tych programów będę " PIRATEM " :-D :-D :-D

Saboor
8.01.13, 16:28
Nie mam konta Adobe, nie mam ich produktów, za wyjątkiem Acrobat Reader, z tego wynika, że po instalacji tych programów będę " PIRATEM " :-D :-D :-D
Noo :-D
Chyba że założysz sobie konto i Będziesz: Adobe Sithem, OlyJedi i czort wie, czym tam po drodze jeszcze.

strOOs
8.01.13, 16:42
Saboor - dziękujemy :)

RobertW3D
8.01.13, 17:05
Masz konto Adobe?

Mam :)

Saboor
8.01.13, 17:50
Saboor - dziękujemy :)

A proszę.

Mam :)

No to Pobieraj i instaluj, przypisz do swojego konta i Masz niekomercyjny CS2.

CzaRmaX
8.01.13, 19:39
Mają monopol? Jest tyle oprogramowania graficznego na rynku, nikt pod karabinem nie trzyma. Inna sprawa, że PS obrósł książkami, tutorialami i legendą, że "tego to bez PS-a nie da się zrobić". Ale czy można mieć pretensje do firmy, że robi na tyle użyteczny software, że ludzie chcą go używać, a nawet przekonują do tego innych?

Na marginesie. Każda firma jest pazerna bo chce pieniądze za swoje produkty/usługi, w dodatku zwykle jest za dużo zdaniem klientów ;).

Serwisów aukcyjnych też jest z kilkanaście i prawie za darmo i co z tego. Do póki ktoś nie wprowadzi czegoś innowacyjnego to tak zostanie. Tylko monopoliści zawsze zapominają, że monopol wcześniej czy później się kończy a wtedy klienci potrafią być pamiętliwi lecz oni cały czas żyją w z głową w chmurach aż nagle mają twarde lądowanie :)

kledan
9.01.13, 10:54
No to Pobieraj i instaluj, przypisz do swojego konta i Masz niekomercyjny CS2.

Jak przypisać tego CS2 do konta? w rejestracji produktu na stronie www ten serial nie pasuje a po wgraniu photoshopa dokonałem rejestracji z poziomu programu ale nie przyszedł żaden mail

Saboor
9.01.13, 14:59
Jak przypisać tego CS2 do konta? w rejestracji produktu na stronie www ten serial nie pasuje a po wgraniu photoshopa dokonałem rejestracji z poziomu programu ale nie przyszedł żaden mail
Pisz albo Dzwoń, mają Ci pomóc, od tego są i mi na przykład zawsze pomagają:
Poland

Adobe Technical Support Centre
pomoc@adobe.pl (Wsparcie w jezyku polskim)

Tel: 00800 4411935 (Numer darmowy)
Połączenie może być płatne. Prosimy o sprawdzenie kosztu połączenia z operatorem.

hades
9.01.13, 16:27
Naprawdę zarejestrują komuś te kopie jeśli nigdy wcześniej nie zarejestrował swojego kupionego wcześniej CS2? Jestem ciekaw czy komuś się udało.

Saboor
9.01.13, 17:22
Naprawdę zarejestrują komuś te kopie jeśli nigdy wcześniej nie zarejestrował swojego kupionego wcześniej CS2? Jestem ciekaw czy komuś się udało.
Weryfikacja:

Przepraszam najmocniej, ale wczoraj mieliśmy błędne informacje,
obecne stanowisko naszej firmy(Adobe) wygląda następująco:
Oprogramowanie z serii CS2 dostępne na naszych serwerach jest przeznaczone
tylko dla Osób/Firm posiadających pełne wersje (box) oprogramowania CS2
zostało ono udostępnione z powodu komplikacji z aktywacją gamy CS2
Tyle się dziś dowiedziałem.
Pozdrawiam.

---------- Post dodany o 16:22 ---------- Poprzedni post był o 16:09 ----------

A tak nawiasem mówiąc: instaluje się bez problemu, serial przyjmuje ... tyle że
nie jest legalny, bez wcześniej posiadanego box CS2.

henry1
9.01.13, 17:29
He, He, będę piratem nie całkiem legalnym. :-D
Ukraść nie ukradłem, sami dali ale używać nie pozwalają. Chore to.

slawek
9.01.13, 17:33
I z reklamy będzie antyreklama :grin:

Saboor
9.01.13, 17:37
I z reklamy będzie antyreklama :grin:
Przyznam, że mnie troszkę zirytowała dezinformacja Adobe BOK, raz gadają tak,
raz inaczej.
No, ale teraz stanowisko ponoć oficjalne, i nazwiskiem konsultanta wsparte.

marek7001
9.01.13, 18:33
Piszą, piszą http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2013/02/adobe-jednak-nie-rozdaje-photoshopa-ale-zamieszanie.aspx

Mirek54
9.01.13, 18:38
Piszą, piszą http://www.komputerswiat.pl/nowosci/programy/2013/02/adobe-jednak-nie-rozdaje-photoshopa-ale-zamieszanie.aspx

W ten sam dzien kiedy wiadomosc o darmowej wersji sie ukazala napisalem jedno zdanie na ircu-pamietajcie, adobe nigdy niczego za darmo nie daje.

slawek
9.01.13, 18:47
W ten sam dzien kiedy wiadomosc o darmowej wersji sie ukazala napisalem jedno zdanie na ircu-pamietajcie, adobe nigdy niczego za darmo nie daje.
Czasem daje Du...y:wink:

Saboor
9.01.13, 18:50
Czasem daje Du...y:wink:
Ale też nie za free.

eFiX
9.01.13, 18:54
Ciekawe co z tymi, ktorzy na koncie adobe maja zarejestrowane ;)... bo to dość wesołe...

slawek
9.01.13, 18:59
Mogli to zostawić i zarobić na aktualizacji do nowej wersji, ale nie...
To potem ludzie biorą z torrentów i chomików za free. Gotów jestem pomyśleć, że nasz rząd w tym maczał paluchy :-P

Mirek54
9.01.13, 19:26
A moze po prostu potrzebowali nowych adresow mailowych.
Tak jak niedawno w niemcach.Porozsylali pliki a pozniej sie tlumaczyli,ze nie zadali danych ani zmian hasel.
Na pytanie jakiegos Klausa o te pliki odpowiedzieli,ze to nie oni zadali zmiany kodow dostepu do ksiazek adresowych .Ciekawe z kad wiedzieli ze ktos zadal,jak Klaus o to nie pytal.

eFiX
9.01.13, 19:33
albo potrzebowali sprawdzić ile wtrzymają serwery hahaha :D

marek7001
9.01.13, 19:50
Moim zdaniem marketing...wybadali rynek na całym świecie:-P

a mirek też ma rację, jedyną rację:wink: